Članovi sekcije dobili pohvalnice iz Amerike - Svet fizike
Svet fizike

Članovi sekcije dobili pohvalnice iz Amerike

by on Jan.30, 2010, under Adopt-a-Physicst, radovi učenika

Učešće članova sekcije ” Mladi fizičar” naše škole u američkom projektu Adopt-a-Physicst , koji se satojao u postavljanju pitanja i diskusiji sa američkim fizičarima
o fizici kao nauci ali i kao nastavnom predmetu, a što je osim poznavanja fizike i interneta, zahtevalo i poznavanje engleskog jezika, rezultiralo je priznanjima  koja su u vidu pohvalnica stigle našoj školi.
Naime, pohvaljeni su učenici šestog, sedmog i osmog razreda-učesnici projekta.
Ono što nas je posebno obradovalo su izuzetno dobro uradjene pohvalnice koje su organizatori poslali avionskim pismom. Ovaj gest organizatora projekta je očigledan primer kako se stimulišu učenici ka proučavanju fizike a i svojevrsni način popularizacije fizike. Hteli mi to ili ne i kod nas a i u svetu primećena je dugogodišnja pojava osipanja fizičara a samim tim i nedostatak kadra koji će ovu divnu nauku približavati mladima, i ne samo njima. Zbog toga mi je posebno drago što je naša škola i na ovaj način dala doprinos popularizaciji fizike kod nas a i u svetu.
Ove pohvalnice su utoliko vrednije ako se zna da je naša škola jedna od retkih u Srbiji koja nema kompjutere a samim tim ni informatiku kao predmet. Svo znanje o radu na internetu su stekli obukom na mom lap topu i svojim računarima (oni koji ih imaju, a malo ih je). Morate se složiti da deluje čudno :

ŠKOLA BEZ KOMPJUTERA OSVAJA PRIZNANJA NA INTERNETU !

Ostaje nam da se nadamo da će se naći neko da ovoj vrednoj deci obezbedi kompjutere-ZASLUŽILI SU.

Sada možete pogledati kako izgledaju ta priznanja :0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

preporučite nas