Izveštaj sa Republičkog Seminara za nastavu fizike održanog u Vranju - Svet fizike
Svet fizike

Izveštaj sa Republičkog Seminara za nastavu fizike održanog u Vranju

by on May.03, 2011, under događaji, seminari

Kao što smo najavili, u Vranju je u periodu od 28.05 do 30.05. 2011. god. održan 29. Republički Seminar o nastavi fizike u osnovnim i srednjim školama.
Seminar je otvorio  predsednik Društva Fizičara Srbije Prof.dr. Ilija Savić, a zatim su pocele aktivnosti na seminaru po programu koji smo već objavili. Smenjivala su se predavanja i radionice uz aktivno učešće svih prisutnih fizičara. Opšti je utisak da je kvalitet seminara bio na visokom nivou, bez obzira što zbog teškog finansijskog stanja u školama mnogi fizičari nisu mogli da dođu. Ipak je na seminaru bilo oko 80 ucesnika koji su pokazali da ljubav prema Fizici daje snage da se ova fundamentalna nauka  u našim školama reprezentuje učenicima na kvalitetan način.
Prvog dana seminara je održana tribina DFS o položaju fizike u planiranoj reformi obrazovanja.

Predlog zaključaka možete pogledati i na linku : Predlog zaključaka

Seminar je obilovao zanimljivim predavanjima , radionicama i poster sekcijama. Kako je to izgledalo možete pogledati na sledecoj galeriji, koja nije obuhvatila sve aktivnosti ali odslikava radnu atmosferu seminara :

Izveštaj o učešću leskovačkih fizičara daćemo u narednom postu.
Sledece godine se održava 30. jubilarni Republički Seminar o nastavi fizike u osnovnim i srednjim školama, i po rečima predsednika DFS  Prof.dr. Ilije Savića najverovatnije će se održati u Beogradu.


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

preporučite nas