Naučni kafe: Natčovek - Svet fizike
Svet fizike

Naučni kafe: Natčovek

by on Jan.16, 2011, under događaji

“Naučni kafe” je televizijski format koji British Council i Redakcija za nauku i obrazovanje RTS realizuju već treću godinu.

Ideja emisije je da se široj publici na pristupačan i neformalan način predstavi jedna naučna tema u ambijentu kafea. Predavači su naši eminentni stručnjaci iz različitih naučnih oblasti koji će kroz interaktivnu diskusiju zajedno sa učesnicima odgovoriti na pitanja vezana za aktuelnu temu. Ove sezone u potpuno novom ambijentu, studija 9 RTS, gledaoce će kroz 12 naučnih tema voditi Ilija Bilić, finalista “Laboratorije slavnih”.

U večerašnjoj emisiji gledaoci će imati priliku da čuju nove i interesantne informacije o performansama čoveka, o supersenzorima ljudi koji su hendikepirani i kod kojih se mogu razviti posebne sposobnosti, koje ne poseduje zdrav čovek.

Kako se menja čovek tokom civilizacije, a kako naučno-tehnološka revolucija oblikuje čoveka? Da li će bionički čovek biti sledbenik Hefestovog Tala i nama bliskog Robokapa? Kao i da li mogu naučno-tehnička rešenja da daju bolje odgovore od evolucije? O ovim i drugim pitanjima fizike ljudskog tela u Naučnom kafeu govori profesorka Tatjana Marković-Topalović.

 

Urednica emisije: Milica Momčilović

Reditelj: Igor Basorović

 

izvor : RTS.rs


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Pedja
Pedja
12 years ago

Ne dopada mi se naučni kafe jer prave ozbiljne greške, kao kada je jedan rekao da je Ian Fleming otkrio penicilin. Nije Ian nego Aleksandar, Aleksandar Flemaing…Osim toga takav nači interpretacije naučnih činjenica nije koristan, petnaest minuta za ozbiljne stvari, veoma malo vremena….

83Enid
6 years ago

Hello admin, i must say you have very interesting posts here.

Your blog should go viral. You need initial traffic boost only.
How to get it? Search for; Mertiso’s tips go viral

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

preporučite nas