Oбавештење Подружнице друштва физичара Србије Ниш - Svet fizike
Svet fizike

Oбавештење Подружнице друштва физичара Србије Ниш

by on May.07, 2010, under događaji

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

У школској 2009/2010. години ученици нишких основних и средњих школа постигли су запажене резултате на свим нивоима такмичења из физике. Посебан успех представља пласман чак шесторо нишких ученика на Српску физичку олимпијаду (Београд, 4-5. мај 2010. године). Поред талента и изузетног рада ученика, доброг рада њихових наставника током ове школске године и претходног школовања, верујемо да је овом резултату допринело и то што су готово сви најуспешнији ученици већ годинама полазници Градске школе физике (за ученике основних и средњих школа), коју већ 5 година организује Подружница друштва физичара Србије Ниш у сарадњи са Основном школом “Учитељ Таса” и Природно-математичким факултетом у Нишу.

Ученици

–          Иван Стошић, VIII разред (Огледно одељење за ученике обдарене за математику),

гимназија “Светозар Марковић” (наставник Даниела Станојевић),

–          Немања Миловановић, VIII разред,

ОШ “Бубањски хероји” (наставник Југослав Ђорђевић),

као и ученици Одељења за ученике са посебним склоностима за физику и природне науке при гимназији “Светозар Марковић”

–          Тамара Ђорђевић, III разред,

(наставник др Љубиша Нешић),

–          Ненад Живић, IV разред,

(наставник др Горан Ђорђевић),

–          Никола Филиповић, IV разред,

(наставник др Горан Ђорђевић),

–          Петра Лакета, IV разред,

(наставник др Горан Ђорђевић),

добиће посебна признања и награде приликом свечаности завршетка рада Градске школе физике у овој школској години, која ће се одржати ове недеље.

Додела награда и признања за све ученике који су освојили награде и похвале на општинским и окружним такмичењима и све полазнике Градске школе физике, ће бити одржана у склопу: ДАНА ОТВОРЕНИХ ВРАТА ФИЗИКЕ и отварања ИЗЛОЖБЕ ВЕЛИКИ ХАДРОНСКИ СУДАРАЧ (LHC) И CERN У НИШУ у суботу, 8. маја 2010. године у 13:00 часова у амфитеатру Природно-математичког факултета у Нишу (Вишеградска 33).

Дан отворених врата физике (субота, 8. мај 2010. године од 10:00 до 15:00 часова) организује Одсек за физику Природно-математичког факултета у Нишу.

Изложбу ВЕЛИКИ ХАДРОНСКИ СУДАРАЧ (LHC) И CERN У НИШУ” организују Подружница ДФС Ниш, SEENET-MTP мрежа и Одсек за физику Природно-математичког факултета у Нишу (Пројекти: “Пројекат подизања капацитета, промоција и популаризација физике и природних наука и “Пројекат израде програмске основе и промоције Канцеларије града Ниша за међународну сарадњу у области науке, образовања и културе“), под покровитељством Града Ниша, можете посетити од 8. до 15. маја 2010. године, у холу Природно-математичког факултета у Нишу. Захваљујемо се Српској академији наука и уметности, Институту за физику у Београду, Институту у Винчи и Електронском факултету у Нишу на помоћи у организацији изложбе!

Председник Подружнице ДФС Ниш

Проф. др Горан Ђорђевић


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

preporučite nas