O izlložbi „Škola i njeno dvorište kao trodimenzionalni udžbenik” - Svet fizike
Svet fizike

O izlložbi „Škola i njeno dvorište kao trodimenzionalni udžbenik”

by on Nov.30, 2010, under događaji

4. novembra 2010. god.  je u holu aneksa zgrade opštine Novi Beograd, Nenad Milenković, predsednik opštine  otvorio izložbu „Podsticajna okolina za učenje prirodnih nauka – Škola i njeno dvorište kao trodimenzionalni udžbenik”.

Organizatori izložbe su Institut za fiziku iz Beograda i Društvo fizičara Srbije, pod pokroviteljstvom Ministrarstva za nauku i tehnološki razvoj, opštine Novi Beograd i opštine Šabac.

Otvarajući izložbu Nenad Milenković se zahvalio svima koji su učestvoval u stvaranju ove izložbe.

– Opština Novi Beograd posebnu pažnju posvećuje upravo otvorenim prostorima na njenoj teritoriji. U toku je realizaciji projekta Park kulture, a nadam se da i ova izložba neće ostati samo na papiru – rekao je Nenad Milenković.

U realizaciji izložbe učestvovali su saradnici većeg broja fakulteta, instituta i škola; Institut za fiziku i Fizički fakultet, Beograd, Departman za fiziku, Univerzitet u Novom Sadu, Građevinski fakultet, Beograd, Istraživačka stanica Petnica, Društvo fizičara Srbije, Medicinska škola Šabac, Prirodno matematički fakultet, Niš, Geografski fakultet, Beograd, Narodna observatorija i Planetarijum, Narodni muzej, Šabac, Viša tekstilna strukovna škola, Beograd. Koordinator projekta je dr Mirjana Popović-Božić iz Instituta za fiziku.

Na izložbi su prikazani čine posteri modele instalacija i uređaja za demonstraciju i posmatranje prirodnih pojava u otvorenom prostoru, modeli za demonstraciju fizičkih pojava; fotografije škola izgrađenih u svetu poslednjih godina u kojima je primenjen koncept škole kao trodimenzionalnog udžbenika nauka i posteri sa biografijama značajnih evropskih fizičara koje je izdalo Evropsko društvo fizičara.

Izložba je trajala do 25. -og novembra.
Kuorizitet je da je tada u Beogradu boravio i jedan od vodećih svetskih naučnika, astronom Arnold Volfendejl, britanski profesor Odeljenja za fiziku Univerziteta u Daramu. On je 10.-og novembra posetio izložbu „Podsticajna okolina za učenje prirodnih nauka – Škola i njeno dvorište kao trodimenzionalni udžbenik” u zgradi opštine Novi Beograd.

U društvu Miloša Petrovića, zamenika predsednika opštine, i koordinatora izložbe dr Mirjane Popović-Božić, profesor Volfendejl obišao je postavku u holu zgrade koju su organizovali Institut za fiziku iz Beograda i Društvo fizičara Srbije.

izvor : Sajt opđtine Novi Beograd


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

preporučite nas