O sajtu - Svet fizike
Svet fizike

O sajtu

8. maja 2009 godine počeo je sa radom sajt  sekcije učenika,  ljubitelja fizike,   O.Š -e  ” Milutin Smiljković ”  iz Vinarca – Leskovac  ” Mladi fizičar “.

Njihov profesor fizike mr Dragan Dimić i autor sajta O životu, univerzumu i svemu ostalom… Milan Milošević, došli su do ideje da sekciji otvore sajt i time im omoguće da i putem interneta izraze svoju kreativnost, da na njemu objavljuju svoje radove, iznose mišljenja, diskutuju, pitaju i dobijaju odgovore.
Ideja je da ovaj sajt populariše fiziku, astronomiju…ali i da se na  njemu članovi sekcije i svi ljubitelji fizike i uopšte prirodnih nauka druže, razmenjuju iskustva,  mišljenja i time oplemene sebe.

Nedavno je sajt promenio naziv u “Svet fizike”, kako bi prosirio svoje angažovanje na popularizaciji fizike uključivši i druge prirodne nauke kao i filozofiju. Ideja je da se uvede tzv. “komunikacija” između nauka i time sagleda pravo mesto fizike. Pretpostavljamo da će tako mladi pokazati više interesovanja za fiziku, koje je po opštem mišljenju u stagnaciji.


Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

preporučite nas