Sastanak fizičara u Leskovcu - Svet fizike
Svet fizike

Sastanak fizičara u Leskovcu

by on Mar.11, 2011, under događaji

Obaveštenje

U četrvrtak, 10.marta 2011.godine u prostorijama Centra za stručno obrazovanje zaposlenih u obrazovanju u Leskovcu  održan je sastanak profesora fizike i članova DFS Jablaničkog okruga.

Prisutni su najpre upoznati sa rezultatima opštinskih takmičenja iz fizike, kao i sa pripremama za predstojeće okružno takmičenje, koje će se održati  12.marta u prostorijama osnovne škole „Petar Tasić“ u Leskovcu.

Potom su saslušali predavanje o  načinu rada i mogućnostima ovog Centra u usavršavanju nastavnika i pozvani da se aktivno uključe u rad i svojim predlozima i sugestijama doprinesu što boljem kvalitetu  rada u okviru nastave fizike u školama Jablaničkog regiona.

Zatim su prisutni upoznati sa Obavštenjem o ovogodišnjem Republičkom seminaru o nastavi fizike, koji će se održati u Vranju krajem aprila, kao i o eventualnom organizovanju seminara u Leskovcu o kome se več uveliko vode pregovori.

Prisutni su upoznati sa dopisom prdsednika DFS Ilije Savića o aktuelnoj situaciji vezanoj za promenu nastavnih planova i programa, standarda  za fiziku, kao i opasnosti od permanentnog smanjenja fonda časova našeg predmeta kako u gimnazijama , tako i u srednjim stručnim školama.  Nastavnici su  pružili punu podršku  rukovostvu DFS i dogovorili se o konkretnim merama koje se mogu preduzeti u samim njihovim matičnim školama.

Na kraju je održano predavanje „Fizičke osnove digitalne televizije“ kolega koji su bili na prošlogodišnjem republičkom  seminaru i držali ovo predavanje na istu temu.

Naišli smo na veliko razumevanje i ljubaznost koleginica koje rade u ovom Centru, na čemu im zahvaljujemo i nadamo se i daljoj uspešnoj i obostrano korisnoj  saradnji.

Z.Kostić;  D.Dimić


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

preporučite nas