Sekcija uzela učešće u američkom projektu : Adopt-a-Physicist - Svet fizike
Svet fizike

Sekcija uzela učešće u američkom projektu : Adopt-a-Physicist

by on Oct.17, 2009, under Adopt-a-Physicst, radovi učenika

Adopt – a -Physicst  je projekat namenjen popularizaciji fizike pokrenut od strane Sigma Pi Sigma, društva fizike čestica, u saradnji sa Američkim Društvom Fizičara (APS), Američkog udruženja nastavnika fizike (AAPT ) i ComPADRE. Podržan je i od strane Nacionalne naučne fondacije Amerike i amričkog društva za popularizaciju fizike.

Ideja je da  nastavnici fizike preko interneta oforme svoje ” razrede “, i za svaki od njih odaberu najviše po pet , predloženih,  američkih fizičara koji bi odgovarali na pitanja učenika ( članova razreda ). Svaki ” razred ” dobija svoj pin kod (bira ga nastavnik),  pomoću kojeg mogu prići internet stranici sa imenima odabranih fizičara i postavljati im pitanja iz svih oblasti fizike kao i svega vezanog za fiziku.

Ja sam oformio tri ” razreda ” i odabrao za svaki po nekoliko američkih fizičara. Takodje sam im izabrao pin kodove kako bi imali pristup odgovarajućim internet stranama i tamo postavljali pitanja.
Članovi sekcije su se uključili u ovoaj projekat i već počeli sa postavljanjem pitanja. Podrazumeva se da pitanja moraju biti postavljana na engleskom jeziku.
Kako to u stvarnosti izgleda možete videti ako kliknete na sledeće linkove i pogledate kakva su pitanja postavili i kakve odgovore dobili neki naši članovi sekcije :

Miloš Kostadinović:  Da li je istina da su američki istrživači našli vodu na Mesecu?

Miloš Kostadinović : Da li su u svemiru pronadjeni ljudski geni?

Barbara Novković : Higgsov bozon

Pitanja su postavili, i postavljaće narednih dana i ostali članovi sekcije, ali i svi oni koji nisu članovi a želeli bi da postave pitanje. Uslov je samo da pitanja postave na engleskom a da se pre toga jave predsedniku sekcije da im da pin kod.

Na sajtu će biti objavljeni svi učesnici ove akcije za popularizaciju fizike kao i linkovi sa njihovim pitanjima i dobijenim odgovorima.

Dakle, postavljajte pitanja i saznajte više o fizici!

logo


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

preporučite nas