Učenici Škole za osnovno obrazovanje odraslih "Dositej Obradović" iz Leskovca dobili pohvalu iz Amerike - Svet fizike
Svet fizike

Učenici Škole za osnovno obrazovanje odraslih “Dositej Obradović” iz Leskovca dobili pohvalu iz Amerike

by on Dec.25, 2010, under Adopt-a-Physicst

Ovih dana je učenicima 7. razreda ŠOOO ” Dositej Obradović u Leskovcu stigla specijalna pohvala za učešće u američkom projektu Adopt-a-Phisicst.
Ovo priznanje je posledica jednomesečne interaktivne internet- online prepiske učenika ove škole sa američkim fizičarima. Članovi sekcije Mladi fizičar među kojima su većina Romi, uz pomoć svog profesora fizike, tokom trajanja projekta su pokazali veliko angažovanje. Naime kako se interaktivno ucenje pomoću pitanja i odgovora odvijalo na internetu na engleskom jeziku, to su učenici imali pojačanu aktivnost u sekciji za Enleski jezik koju vodi profesorka Ana Mladenović.
Treba napomenuti da je Škola za osnovno obrazovanje odraslih jedina škola iz Srbije koja je učestvovala u ovom prestižnom projektu koji svakog proleća i jeseni organizuje Američko udruženje nastavnika fizike, Američko društvo fizičara i još neke institucije a radi popularizacije fizike u Americi i celom svetu.

” Škola za osnovno obrazovanje odraslih je u svoje vitrine stavila jedno značajno priznanje-priznanje za popularizaciju fizike, astronomije i drugih prirodnih nauka što je veoma bitno znajući da se interesovanje za prirodne nauke stalno smanjuje i to ne samo u našoj zemlji. Pridružili smo se svima onima koji nastoje da se to stanje promeni na bolje.
Veoma mi je drago da su učešće u projektu uzeli i Romi, kojih u ovoj školi ima u velikom broju. Na taj način su pokazali da ulaganje u njihovo obrazovanje ima uspeha” – rekao je direktor škole Živojin Stamenković za naš sajt.

Pogledajte kako izgleda pohvalnica :


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

preporučite nas