ZAPAŽEN NASTUP LESKOVAČKIH FIZIČARA NA SEMINARU O NASTAVI FIZIKE - Svet fizike
Svet fizike

ZAPAŽEN NASTUP LESKOVAČKIH FIZIČARA NA SEMINARU O NASTAVI FIZIKE

by on Apr.22, 2010, under seminari

“I ove godine je tradicionalno održan „Republički seminar o nastavi fizike“. 28. Seminar održan je u periodu od 09.-11. aprila u Vrnjačkoj Banji u organizaciji Društva fizičara Srbije koji je okupio je oko 180 učesnika iz cele zemlje.

Rad seminara bio je podeljen u tri dela:

  • Predavanja po pozivu,
  • Rad po radionicama,
  • Prezentacija nastavnih postera.

U delu predavanja po pozivu učestvovala su i dva leskovačka profesora: Dragan Dimić iz ŠOOO „Dositej Obradović“ i Zoran Kostić iz OŠ “Kosta Stamenković“. Oni su održali naučno-popularno  predavanje na temu „Digitalna televizija – fizičke osnove“, koje je naišlo da dobar prijem kod učesnika seminara u svetlu predstojeće tranzicije prelaska sa analogonog na digitalni prenos i prijem  TV signala. Ovo je prvi put, nakon dužeg vremena da su profesori iz našeg  okruga imali predavanja na ovako značajnom seminaru o nastavi fizike.

Na seminaru je učestvovala jos jedna grupa profesora fizike iz osnovnih i srednjih škola našeg okruga.

Takođe je bilo reči i poboljšanju saradnje Društva fizičara , Fizičkog fakulteta u Beogradu sa podružnicom Jablaničkog okruga, pri čemu su izneseni neki predlozi koji će doprineti daljoj popularizaciji fizike kao nauke i nastavne discipline u ovom delu Srbije. Ti projekti bi se realizovali u saradnji sa odgovarajućim institucijama lokalne samouprave i o njima se očekuju dalji dogovori DFS i lokalne samouprave.”

Prof.Zoran Kostić-dipl.fizičar

Pogledajte neke fotografije sa radionice ” HALO FIZIKA, DA LI SE ČUJEMO!?” kojom je rukovodila prof.dr. Mirjana Popović Božić sa instituta za fiziku Beograd u saradnji sa Gordanom Božić, Dejanom Pantelićem, Igorom Stamenovim, Slobodankom Stanković i Tatjanom Marković Topalović. Ova radionica je izazvala najveće interesovanje učesnika seminara a tome je mnogo doprineo i prof.dr. Marko Popović koji je uzeo aktivno učešće u radu radionice i svojim iskustvom doprineo da ova radionica bude bogatija demonstracijama.

Posebno napomenimo da je zaključeno da je ovo bio jedan od boljih seminara kako po kvalitetu tako i po broju učesnika, čemu je doprinela i odlična organizacija seminara a, pored ostalog, svakako treba istaći neumoran rad prof.dr. Ilije Savića koji je i najzaslužniji što je seminar nastavio sa tradicijom najboljeg i najposećenijeg seminara u našoj zemlji.

Zadovoljstvo nam je da istaknemo da su  fizičari iz Nisa ostvarili zapažen uspeh.Naime, Slavoljub Mitić diplomirani fizičar iz Niša dobio je prvu nagradu na poster sekciji.


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

preporučite nas